Themawandeling 2018

De themawandeling 2018 had als thema “Hemel en Hel”. Een gewaagd thema.
De leden van de sportgroep waren al weer maanden in de weer om het terrein te verkennen, de wandeling uit te zetten en de fantasie te laten werken om bijpassende spellen te verzinnen.

Zaterdag 17-02-2018 rond de middag afgesproken om alles op te zetten.
Een 100 tal wandelaars hadden ingeschreven. Vanaf 19u kwamen de eerste groepen aan de start, fantastisch verkleed volgens het thema. Onderweg werden ze getrakteerd op verschillende spellen waar punten te verdienen waren. Letters tegen de bomen waarmee een zin gevormd diende te worden en natuurlijk een halte voor soep en hemelse- of duivelse drankjes. Na de wandeling werden de deelnemers nog getrakteerd op beuling en witte braadworst.

De, onderweg verdiende, punten werden verzameld zodat er snel kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking.
De 3 groepen met de meeste punten, de best verkleedde groep en best verklede individu werd in de prijzen gezet.
Iedereen heeft zijn best gedaan en allen waren heel tevreden.
De reacties van de deelnemers was ook dit jaar weer van “prachtig”, “excellent”, “genoten van een gezellige avond”, “hoe blijven jullie dit toch verzinnen” tot “zeker tot volgend jaar”.
Voor alle helpers een flinke opsteker en de moraal zit weer goed, op naar de volgende editie.

Mannen van de sport, we hebben dat weer goed gedaan, bedankt allemaal.

Sportweekend KWB : 3 & 4 juni 2017 Riemst

6:30u Ons legendarisch sportweekend kan beginnen.
De 19de editie ondertussen. Met 18 zijn we netjes verdeeld over 6 moto’s en 3 auto’s Benieuwd wat Guy en Jef nu weer in petto hebben…
Na een uurtje bollen, arriveren we in het Limburgse Hoeselt. Een stevig ontbijt aan de kerktoren en we rijden efkens door naar Alden-Biesen.
Onze eerste activiteit: Niks beter om het verleden te eren, dan het bloeddorstige schermen van weleer boven te halen. Na een initiatie weten we hoe het moet.
Uiteindelijk na de nodige ‘schermutselingen’ mag Jeroen zich tot ‘opperste ridder’ verheffen.
Dank zij de beschermende kledij vallen er geen gekwetsten. (al een geluk,anders moest Jeroen vanaf nu het weekend op zijn eentje doorbrengen, )
Iedereen was ondertussen beginnen zweten als een paard. Tijd om wat verkoeling te zoeken.
Even later duiken we de grond in nl. de mergelgrotten van Riemst . Na heel wat trappekes belanden we in ‘het hol van Pluto’ Onder leiding van een gids komen we alles te weten over het ontstaan van het gangenstelsel.
Omdat de Belgen zo fier zijn op hun werelderfgoed, … het bierbrouwen, … hebben ze hier maar een bier uitgevonden, nl het ‘grottenbier’’, best lekker, al weet ik niet welk bestanddeel er precies uit deze grotten komt…Na een uitgebreid bezoek rijden we verder richting slaapplaats. Ook deze keer weer origineel: geen chirohemen, nee, 2 aangesloten appartementen die ooit gebouwd zijn maar nooit echt bewoond, gelukkig vinden we er 1 douche en 1 toilet (voor 17 man ruim voldoende).
Het avondeten was voorzien om 19 uur. Aangezien we 3 uur voorstonden op schema, hebben we het plaatselijk caféké maar bezocht.
Uiteraard hebben we niet alles opgedronken, na het avondmaal in een plaatselijk gerestaureerd restaurantje moesten we nog terugkeren.
Nog enkele pintjes en iedereen kon in zijn warme bedje kruipen.
Na een verkwikkend ontbijt trokken we naar de ‘brug van vroenhoven’ in Riemst: het herbergde een dubbele tentoonstelling : enerzijds het begin van de 2de wereldoorlog waarin deze streek een belangrijke rol speelde en anderzijds een belevingscentrum rond binnenvaart. Nog even een kleine picknick en we kunnen weer verder.
Deze keer naar de mergelgrotten bij onze noorderburen …om te mountainbiken.
Een doolhof van tientallen kilometers 40 meter onder de grond waar we zonder gids nooit levend uitgeraakt waren! Het was er regelmatig erg laag, een helmke was dan ook geen overbodige luxe! . Het zit er weer bijna op . Moe maar voldaan. Weer een beetje slimmer, een beetje sportiever en … een beetje ronder. Na een uurtje bollen, stranden we weer op Gielse bodem . In het Vennehof wachtte ons nog kieken met appelspijs. Ne merci aan de geliefde zusjes Chris en Karin voor het lekkere eten.
Ne nog veel grotere merci aan de nog meer geliefde broertjes Guy en Jef voor de feilloze organisatie! We hebben ons weer schitterend geamuseerd.
Nog enkele dagen en we hebben weer ne frisse kop.
 

Kooklessen 2016

Terugblik kooklessen Ook dit werkjaar waren we met de K.W.B. weer begonnen aan enkele al dan niet geslaagde kooklessen.
Op 12 oktober zijn we gestart met het veelbelovende thema “QUIVRAIN WACHTEN” enkele snuggere K.W.B.ers hadden al snel door dat er duif op tafel kwam, we hadden aan een betrouwbare duivenmelker gevraagd om enkele jonge duifjes te houden voor ons, en ze zagen er dan ook voortreffelijk en sappig uit. De 17 ingeschreven koks in spé konden het dan ook maar moeilijk vatten dat we de gevleugelde diertjes niet kregen zo als we verwacht hadden. Na de kookles kregen enkele koks een deskundige uitleg van Marie (van de Witte).
Al bij al het soepje en dessertje maakte veel goed.

Een week later gingen we de raad van vertrouweling Willy volgen die maakte samen met ons kook vrouwtje Ingrid er een heerlijke Mexicaanse avond van ,met Mexicaanse soep , gehaktballen met courgette en tomatensaus om af te sluiten met luchtig kwark dessert, de eerste voltreffer was een feit. In november hadden we drie kooklessen en starten deden we met de suggesties van Jan en Koen zij gingen voor het Italiaans,met en heerlijke minestrone soep en een scampi diabolique met pasta om af te sluiten met Italiaanse zabaglione met amaretti koekjes Mmmmm een zeer geslaagde avond .

Vervolgens stonden er nog Oosterse specialiteiten en een fondue geprogrammeerd in november met o.a Chinese kippensoep, Chinese lenterolletjes met kip en groenten en speculoos voor de Oosterse keuken en allerlei zelf gemarineerde vleesjes en groenten voor het fonduen.

Op zaterdag 23 januari hielden we dan onze KIDS DAY hier mogen de jonge toekomstige K.W.B. leden hun hartje ophalen door allerlei simpele gerechtjes te maken zoals mini-pizza koekjestaart, pudding wafels en pannenkoeken e.d. jammer dat de opkomst iets te beperkt was, want ik garandeer u dat de kinderen en vooral de papa’s en mamma’s er ontzettend van genoten hebben.

In februari startten we het nieuwe jaar met de alom gekende winter BBQ, met een lekkere hamburger en een zalm in papillot sloten we af met gemarineerde kip en couscous.
In maart kwamen de Portugese en Zweedse keuken nog aan bod met als Portugees hoogtepunt het kroketje met kabeljauw en kip pirri pirri. De Zweedse keuken werd geëerd met Gerookte zalm komkommersalade en mosterd-honing saus , gevolgd door de wereldberoemde Svenska köttbullar of de IKEA gehaktballetjes.

Op 16 april laatst leden kwam dan het hoogte punt van de kooklessen, nml. de partner day. Dan verwennen de KWB koks hun geliefden met een mooi gedekte dis en enkele gerechten van het afgelopen jaar. En of het een succes was onze partners warend laaiend enthousiast over wat hun ventjes geleerd hebben het afgelopen jaar. Er werd dan ook stijlvol afgesloten met een heerlijke wijnen bij de gerechten.

Nog enkele info wat betreft de kooklessen. Ook dit jaar gaan we in oktober weer van start met een tiental kooklessen onder deskundige leiding van Ingrid, wie interesse heeft of vind dat zijn partner wat meer creatie moet kunnen laten zien aan het fornuis. Laat een mailtje aan één van de bestuursleden of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedankt Jos, Dirk en Ingrid voor de gepassioneerde organisatie!

VERSLAG THEMAWANDELING “VIKINGEN”

 • Zaterdag 18 feb vielen de Vikingen binnen in Gierle.
  Waarschijnlijk met hun Drakar, over de AA, tot Gierle(se) bodem.

  Onze themawandeling stond dit jaar in het teken van de Vikings. Net iets meer dan 100 deelnemers, mooi verkleed als ruwe Vikingen, hebben zich tijdens deze wandeling uitgeleefd.

  Onderweg dienden er vragen, over het thema, opgelost te worden en moesten een 5 tal opdrachten uitgevoerd worden. De opdrachten gingen over runen, speerwerpen, evenwicht, snek varen tot zelfs vliegende Drakar.

  Vikingbloed werd onderweg geschonken, een soepje was voorzien en bij aankomst Zweedse balletjes.

  De vele positieve reacties, van de deelnemers, waren een hart onder de riem voor de sporters van de KWB, Dit is voor hun een extra stimulans om ook volgend jaar weer een prachtige themawandeling op te zetten.

  Sporters bedankt voor deze fijne avond.

Sportweekend 2015

Zaterdagmorgen, het is weer zover…het KWB-sportweekend kan beginnen. Ondertussen de 19de editie en 17 van de 18 sportleden zijn present.  Trouwens allemaal met ne frisse kop. Na de gebruikelijke groepsfoto met moto-outfit springt iedereen op zijn stalen ros. Richting Sint–Laurijns in het meetjesland achterna gezeten door de volgwagen met den Dré, die van binnen al de geur had van verse pistolekes.  Het was schitterend weer en gelukkig zou dit ook het hele weekend zo blijven. Eindbestemming Café“De Roos” . Enkelen hoopten door de mooie naam van dit caféop een mooie vrouwelijke bediening. Spijtig , het was een bruin cafénaast het idyllische ‘Schipdonkkanaal’ ,gerund door een sympathieke oudere man die tevens ook boer was.

Lees meer: Verslag sportweekend 2015

 Waarom KWB

Om bij die toffe KWB ploeg te horen. Om de voordelen die je krijgt bij toegangskaarten voor concerten, pretparken, boeken.
Voor dat prima maandblad “RAAK”.Voor nog heel veel, gewoon goede activiteiten en de sociale contacten

 
 

 Lid worden?

Je bent sociaal ingesteld, je houdt van gezelligheid , je hebt heimwee naar je mooie tijd in de jeugdbeweging, je houdt van sporten, je bent nieuwe inwoner of wil dat er in Gierle iets beweegt.
Kom dan eens een kijkje nemen op onze activiteiten.

 
 

 KWB is geld waard.

Dankzij jullie lidmaatschap kan kwb mooie en unieke kortingen krijgen op een brede waaier van activiteiten en producten. Van boek tot reis, van restaurant tot benzine, het aanbod is al even gevarieerd als kwb zelf.