Verslag sportweekend 2012

Vrijdagavond alle bagage en velo’s geladen in twee camionetten van Dave en André, vervolgens is (denk ik ) iedereen braaf gaan slapekes doen om het weekend zelf er volledig tegen aan te kunnen gaan.
Zaterdag was de gielse kwb-motorbende al om 6.45u paraat . Na de nodige fotokes voor de pers en instructies over het te volgen parcours hebben we de motoren in gang gezet, richting Ronse, onderwegen efkens in Waasmunster een parking aangedaan omdat Guido zijn schouder even aan een stretching en massage toe was.

Den Dré vlamde echter door (misschien om den infrastructuur in de Jeugdherberg te Ronse (=bestemming ) te checken op alle veiligheidsvoorzieningen en nog rap wa papierkes op te kuisen). Luttele tellen later waren ook wij ter bestemming in jeugdherberg De Fiertel te Ronse. De kamers werden verdeeld voor telkens 2 personen. De afspraken werden meteen gemaakt om lepeltje lepeltje te liggen, en mekaar mee rust te laten. Eigenlijk was het schrik voor niks , het waren stapelbedden!

Dan de fietsen uit de camionette gehaald en richting sporthal gereden. De afstand bleek door de organisatoren (bewust) onderschat en hellingen van 20 à 30 % waren geen arigheid (deze getallen kunnen dan weer licht overdreven zijn) . Daar aangekomen stond er een schitterend ‘Rons’ ontbijt klaar. Het was nodig!
Het beetje later hingen we aan de klimmuur. Er was zo één groepke da constant gelijk nen aap naar boven wou klimmen (op zoek naar nen tros bananen ?) , Een ander groepke was dan zo een beetje constant passief en fungeerde vlekkeloos als tegengewicht . Tussendoor heeft Vincent uit pure menslievendheid nog even als contragewicht gewerkt voor … ik ben de naam vergeten …Toen bleek dat er helemaal geef bananen te vinden waren, zijn we efkes de cafetaria ingedoken , het zweet moest dringend gecompenseerd worden.

En … weeral honger… en … er was spaghetti (typische voeding voor topatleten)

Het namiddagprogramma dan , onze instructrice was ditmaal Sara (toch juist hé?)

We begonnen met badminton. Ik moet bekennen dat ik altijd dacht dat dit een sport was voor watjes en nieuwe mannen. Niets is minder waar! En de pluimkes werden hoe langer hoe meer gepluimd door de krachtige slagen van de gielse topatleten. Toen zo wat iedereen tegen iedereen gespeeld had en het klassement duidelijk was, waren we dringend toe aan een vochtcompensatie . Volgens onze instructrice was enkel water of aquarius of zo hiervoor geschikt: deze uitspraak werd meteen in twijfel getrokken. Ondertussen vatten we de volgende spelen aan : een soort trampoline- bal spel gevolgd door een zweeds rugby-knuffel spel . Extra plezant was dat we de spelregels niet echt doorhadden,
Het sportief gedeelte werd buiten afgesloten met honkbal met ne soort knuppel van den Aldi.
Het duurde niet lang of de knuppel werd aan flarden geknuppeld. En dan nog het patattenveld waar op moesten spelen . . Het verloop van het spel was redelijk chaotisch en de vriendschap werd serieus op de proef gesteld. We zijn er dan maar wijselijk mee gestopt.


Toen ik dan even wou ‘uitrusten’ op een draaimolen in de speeltuin werd deze draaimolen zodanig aangezwengeld door een stelletje ongeregeld dat deze duizelingwekkende snelheden haalde. Voor mij was het niet mogelijk te zien wie deze zwengelaars waren, ik ga morgen de camarabeelden eens opvragen denk ik.
Na nog efkens het cafetaria bezocht te hebben , zijn we richting jeugdherberg gefietst . Door een niet correct officieel stratenplan zijn we zon beetje verkeerd gefietst maar uiteindelijk toch aangekomen.
Met de rapte een klein douche gepakt aan mannelijke en vrouwelijke kant van de gang (volgens Vincent zat er nog effectief een vrouw in de vrouwendouche, allé hij had toch een vrouwenstem gehoord, het zou ook een klankimitatie kunnen geweest zijn…)
Toen bleek er ook daar een cafetaria aanwezig, wel geen barkeeper, Dit gemis was niet echt een probleem, de dranken waren goed gekoeld.

Dan de velo gepakt richting Ronse-centrum (met alle cols tussen de 20 en 30 %)
We zijn meteen het restaurant ingedoken waar ze ne geweldige formule hadden van cote-a-l’os met halve fles wijn voor 24 euro. Heeeel lekker en genoeg. Het was er wel erg rumoerig , het zou kunnen dat wij hier zelf voor iets tussen zaten. Maar niet getreurd, nadat we het alarm van de achterdeur onklaar gemaakt hadden , wat stoelen verwisseld en een deel van het servies lichtjes gevierendeeld hadden , hebben we beleefd dit etablissement verlaten.

Toen we buitenkwamen, bleek daar een kermis te staan , inclusief sledgehammer. Het zou kunnen dat deze kermis er al stond voor dat we het restaurant binnengingen, maar dat is niet zeker. 4 personen hebben plaatsgenomen in dit speeltuig, het zou kunnen dat daar tijdens het ondersteboven gaan wel eens iets uit de zakken zou kunnen gevallen zijn..

Dan zijn we het mooie café Harmonie binnengedoken, daar werd ook wel wat genuttigd, ondertussen werd er ook vlot gedanst, door het personeel vandeeg met bierplateaus gesmost, en nen onfrisse michael jackson gespot die op zoek was naar wat nieuwe vrienden. Uiteindelijk hebben we dit café in groepjes verlaten, niet dat het echt duidelijk was , wie wanneer en met wie teruggekeerd was. Smorgens bleek toch na een doorgedreven telling iedereen aanwezig te zijn , zelfs opvallend fris! We hebben dan ook meteen enkele gedekte tafels voor het ontbijt ingepalmd. Achteraf bleek zon beetje dat we iemand anders’ tafels hadden bezet

Na het ontbijt kwam bij iemand van onze groep plots een schokkerende ontnuchtering dat hij de sleutels van de camionette niet meer wist liggen. Ramp o ramp, voorzichtig tegen dave dan maar gaan zeggen dat de sleutels zon beetje verloren waren. Iedereen was er van overtuigd dat dit wel een goeie grap was, alleen … het was geen grap. Den dave heeft dan maar snel met zijne moto naar pubro gereden om de reservesleutel te gaan halen, hij heeft het voormiddagprogramma van de weefgetouwen-van-picanol-evolutie dan wel moeten missen.
Sorry dave, ook merci voor het koelbloedig optreden om zo efkens 4 uur te versch… ten door deze stomme slordigheid. Ondertussen half Ronse gebeld en onderstebovengekeerd maar zonder het beoogde resultaat om de sleutel alsnog te vinden .

In de namiddag hebben we nog efkens Ronse afgefietst met onze schitterende gids die ons toonde dat de bouwstijlen voor de arbeiders , middenkader en directie van de textielnijverheid lichtjes van elkaar verschilden.

Dan maar terug naar ons jeugdherberg gefietst , de velo’s ingeladen, de moto’s gestart, de camionette vervolgens gestart,.
Dank u Ben dat uw motor nu beter afgesteld is , zodat de knallen niet meer te horen waren, ook de stad Ronse dankt u omdat ook zo de beschermde monumenten niet te veel te lijden hadden (cfr Damme).

Dan maar richting oobooke gereden
Daar hebben we opvallend netjes gegeten om vervolgens de weg verder aan te vatten richting vennehof , heel wat wederhelften waren reeds aanwezig

Eindconclusie: het was weer gezellig. Jeroen ,ondertussen, (weeral!) vader geworden, zie da ge er volgende keer bij zijt en nog eens proficiat ,( ook voor het moedig bijstaan van de bevalling.)
 

 Waarom KWB

Om bij die toffe KWB ploeg te horen. Om de voordelen die je krijgt bij toegangskaarten voor concerten, pretparken, boeken.
Voor dat prima maandblad “RAAK”.Voor nog heel veel, gewoon goede activiteiten en de sociale contacten

 
 

 Lid worden?

Je bent sociaal ingesteld, je houdt van gezelligheid , je hebt heimwee naar je mooie tijd in de jeugdbeweging, je houdt van sporten, je bent nieuwe inwoner of wil dat er in Gierle iets beweegt.
Kom dan eens een kijkje nemen op onze activiteiten.

 
 

 KWB is geld waard.

Dankzij jullie lidmaatschap kan kwb mooie en unieke kortingen krijgen op een brede waaier van activiteiten en producten. Van boek tot reis, van restaurant tot benzine, het aanbod is al even gevarieerd als kwb zelf.