Sportweekend 2015

Zaterdagmorgen, het is weer zover…het KWB-sportweekend kan beginnen. Ondertussen de 19de editie en 17 van de 18 sportleden zijn present.  Trouwens allemaal met ne frisse kop. Na de gebruikelijke groepsfoto met moto-outfit springt iedereen op zijn stalen ros. Richting Sint–Laurijns in het meetjesland achterna gezeten door de volgwagen met den Dré, die van binnen al de geur had van verse pistolekes.  Het was schitterend weer en gelukkig zou dit ook het hele weekend zo blijven. Eindbestemming Café“De Roos” . Enkelen hoopten door de mooie naam van dit caféop een mooie vrouwelijke bediening. Spijtig , het was een bruin cafénaast het idyllische ‘Schipdonkkanaal’ ,gerund door een sympathieke oudere man die tevens ook boer was.

Na een pistolekesontbijt kon het actieve programma starten. Verdeeld in 2 groepen begonnen we aan een soort dropping, De weg was terug te vinden via een soort visgraatkaart. (te moeilijk om uit te leggen). Bij aankomst enkele uren later kreeg de winnende groep een paar zwarte strepen op de arm. Diegene met de meeste streepkes op zijn arm ,op het einde van de dag , zou de winnaar worden. Het was een geanimeerde dag met kano, boogschieten en klimparcours. In de laatste proeven waren apen wellicht een stuk beter! Dan de prijsuitreiking! De prijzenpot was heel gevarieerd : van een wedsstrijdbeker van 1977 tot

T-shirts van een survivalwedstrijd van enkele jaren geleden. Heel blij waren we ermee.

Na een (1 ! ) frisse pint de motor op, richting eindbestemming. Eén bestemming met veel paardenkoppen, nl. een paardenmelkerij met B&B–faciliteiten.  (De volgende ochtend bleek het aantal paardenkoppen verdubbeld ,gevoelsmatig toch) .  Na een fris doucheke kregen we er een lekker menuke.  De avond was echter nog jong. Oei, oei , de eerste discussie stak de kop op:  blijven we ter plekke of zetten we nog een stapke in de wereld? Aangezien de manegehouders maar een klein ijskastje met bier voorzien hadden , wilden we hen niet volledig ontrieven en hebben we ‘wijselijk’ besloten taxi Dréte vragen ons naar het nabije Maldegem te brengen. Het was plezant. Ondertussen geraakte de dorst gelest en was het verstandig terug te keren. Een taxi werd gebeld. Even later stonden er 2 busjes klaar van ‘ziekenvervoer Maldegem’  (nochtans was toen nog niemand ziek) . Enkelen konden het ondertussen niet laten van nog rap een vettige friet te halen. Een van de taxichauffeurs was plots heel vriendelijk om de mensen zonder friet al mee te nemen. Hij had het niet zo gesteld denk ik op vettige pollekes met mayonaise. Onterecht uiteraard. Terug aangekomen zocht iedereen zijn warme nestje op . Het snurken kon beginnen.

Naeen deugddoend slaapje stond er een uitgebreid ontbijt klaar. 2 laatkomers kwamen er ondertussen bijzitten. Niet dat ze niet uit hun bedje geraakten …Nee nee! Jeroen en Piet hadden al een ‘vetloop’ van 7 km achter de rug. (opletten  dat we de naam sportclub niet kwijt raken hé) . 

Nog even de kamer opruimen. Het ochtendprogramma kon beginnen.

Een geanimeerd bezoek aan de paardenmelkerij. De eigenaar legde vol enthousiasme uit wat ge met een paard allemaal kunt doen. Ook de psychologie van het paard werd niet geschuwd. Daarna belanden we in het winkeltje waar je alle soorten afgeleide producten van paardemelk kon kopen. Den Dréwas verkocht: hij ging er met een volle zak productjes buiten! .

Het was tijd om de hoeve te verlaten, het ging richting Boekhoute , ooit een vissersdorpje . Daar aangekomen kregen we een rondleiding in een museum dat vooral ging over de rol van de vrouw in de oorlog. Heel boeiend. Gevolgd door een ferm wandeling. Twee gidsen  vertelden voluit over de rol van het smokkelen dat er in de streek erg bedreven werd (net naast de Nederlandse grens) .De wandeling verliep rustig tot er een (verklede) gewapende Duits uit het struikgewas stormde. We werden verplicht op een militair transport (huifkar) te stappen. Onderweg werd ook nog een zwart gekleed vrouwke opgepakt en aan de groep toegevoegd. Ze vertelde honderduit over de oorlog en het smokkelen. Op een einde van de rit legden we nog bloemen op enkele militaire graven. Het stak schitterend in elkaar!  Nog even de maagjes gevuld met friet en stoofvlees en terug huiswaarts. 

Het zit er weer op. We hebben ons schitterend geamuseerd, nog enkele dagen en we hebben weer ne frisse kop.

Guy en Jef, bedankt voor de schitterende organisatie!

 Waarom KWB

Om bij die toffe KWB ploeg te horen. Om de voordelen die je krijgt bij toegangskaarten voor concerten, pretparken, boeken.
Voor dat prima maandblad “RAAK”.Voor nog heel veel, gewoon goede activiteiten en de sociale contacten

 
 

 Lid worden?

Je bent sociaal ingesteld, je houdt van gezelligheid , je hebt heimwee naar je mooie tijd in de jeugdbeweging, je houdt van sporten, je bent nieuwe inwoner of wil dat er in Gierle iets beweegt.
Kom dan eens een kijkje nemen op onze activiteiten.

 
 

 KWB is geld waard.

Dankzij jullie lidmaatschap kan kwb mooie en unieke kortingen krijgen op een brede waaier van activiteiten en producten. Van boek tot reis, van restaurant tot benzine, het aanbod is al even gevarieerd als kwb zelf.