Verslag sportweekend 2013

Vrijdagavond alle bagage en MTB’s geladen in de camionette van den Dré, vervolgens is (denk ik ) iedereen braaf gaan slapekes doen om het weekend zelf er volledig tegen aan te kunnen gaan.
Zatermorgend nog snel naar Marita verse pistolekes en croissants gaan halen en … weile weg. Richting Ardennen meerbepaald Harzé. Daar aangekomen de moto’s netjes naast Café des sports geparkeerd en het vakantiehuisje “cache-coeur” binnengestapt. Netjes de bedden verdeeld en goed ontbeten. Terug de moto op richting Coo om aldaar de MTB-tocht aan te vatten. (23 km) Toen zag iedereen er nog stralend uit. De eerste helling was er al eentje van formaat. Achter de volgende bocht, ging het ook weer lichtjes omhoog, Tja, das de Ardennen hé. Volgende bocht dan maar, tiens, gaat da hier nog omhoog…? De energie in de benen , verdween met de minuut , wa energierepen en pep-drank binnen, op sommigen had het meteen effect, anderen begonnen net daardoor gewoon te stappen … raar.

Gelukkig kwamen we na 6 km een asfaltbaantje tegen. Daar maar de weg gevraagd.

Ah … pour le V.T.T. c’est par là, monsieur! Non, non, madam la grand route chez « le vert de pommier » (café) s.v.p. ! De goesting was voor enkelen dus al over.

Uiteindelijk mekaar terug gevonden in « le vert de pommier » alwaar de nodige frisdrank en duvels genuttigd werden. Vooral de Duvels kwamen goed van pas omdat we vooral vleugels nodig hadden om het verdere parcours af te werken. Ook de afdalingen gingen op rotspaden “à grande vitesse” . De helft koos er echter voor om de hoofdweg terug te nemen naar Coo.

Daar bezochten we nog de “James-Bond-Centrale” van Electrabel. Indrukwekkend!

Dan maar teruggebold naar onze gîte en een lekker doucheke genomen

De Namiddag werd verder nog gevuld met bier, Duvel en ja …ook met een kubb-tornooi.

Na een moeizame uitleg van de spelregels werden 18 meningen in 1 reglement gegoten en hup sé , we konden beginnen. Ook werd er reuze-Jenga gespeeld met gevaar op eigen leven. (je moest maar eens onder de toren terecht komen hé).

19u30 Iederen was Kubb- en Jenga-moe, tijd om de eerste aperitiefkes te drinken: Cava!

Daarna naar het kasteel gewandeld waar we gereserveerd hadden. Er waren enkele verliefde koppels aan het genieten van een romantisch etentje. Als rasechten ridders en narren hebben we graag voor wat middeleeuwse sfeer gezorgd.

Rond 22 uur 30 keerde de romantische sfeer weer, toevallig viel dit net samen met het tijdstip dat we het kasteel verlieten, richting café des sports.

Gelukkig had we het café in de namiddag gereserveerd… Daar aangekomen bleken alle lichten uit… en op slot. Dan maar aangeklopt.

Boven ging er een raam open en kwam de waardin te voorschijn. “ …ah oui, … je viens. “

Uit beleefdheid hebben we dan een beetje veel gedronken. Om 1 uur 30 viel er dan een mannelijke waal binnen … ze bleken elkaar wel heel goed te kennen. Ze vroeg om een uur of 2 af te ronden, dan kon ze ook gaan slapen, met de opbrengst die avond kon ze ook wel enkele weken verder dachten we zo. En dus … gaan slapen.

Na een spek met eieren ontbijt waren we klaar voor de volgende activiteit.

Paintbal in de bossen van La Gleize. Er werden duchtig op mekaar geschoten. Buiten een aantal blauwe plekken waren er geen letsels te bespeuren. De regel dat je binnen de 10 meter niet meer om mekaar mocht schieten , telde blijkbaar niet altijd. Kunnen tellen tot 10 is niet iedereen gegeven hé. Hup , een weer terug naar de gite. Een weeral een doucheke sé.

In de namiddag nog een kort wandelingske door harzé gevolgd door een bezoek aan het molenaars- en bakkerijmuseum.

De motor op en terug richt Giel. Onderweg hadden we nog even naar poeiel lekker gaan eten bij de ‘flietchinees”.

Voila, weeral een geslaagd weekend sé, wat waren onze jongens weeral blij de vrouwkes te zien.

De fotos bekijken doe je hier. 

 Waarom KWB

Om bij die toffe KWB ploeg te horen. Om de voordelen die je krijgt bij toegangskaarten voor concerten, pretparken, boeken.
Voor dat prima maandblad “RAAK”.Voor nog heel veel, gewoon goede activiteiten en de sociale contacten

 
 

 Lid worden?

Je bent sociaal ingesteld, je houdt van gezelligheid , je hebt heimwee naar je mooie tijd in de jeugdbeweging, je houdt van sporten, je bent nieuwe inwoner of wil dat er in Gierle iets beweegt.
Kom dan eens een kijkje nemen op onze activiteiten.

 
 

 KWB is geld waard.

Dankzij jullie lidmaatschap kan kwb mooie en unieke kortingen krijgen op een brede waaier van activiteiten en producten. Van boek tot reis, van restaurant tot benzine, het aanbod is al even gevarieerd als kwb zelf.