Lekker Thai(se) soep
Categorie: | Soepen |
5 dl Kokosmelk |
6 plak dunne plakjes jonge galanga |
2 stengels citroengras enkel onderste deel van 3cm, gekneusd |
5 st verse bergamotblaadjes in 2 gescheurd |
250 gr kipfilet in kleine plakjes |
0.75 dl vissaus |
2 el suiker |
1.25 dl vers limoensap |
1 tl zwater chilipasta |
4 el verse koriander grof gehakt |
5 st groene Thaise chilipepers |
Meng in een grote pan de helft van de kokosmelk met de galanga, citroengras en bergamotblaadjes.
Breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe.
Laat alles sudderen tot de kip gaar.
Giet er de rest van de kokosmelk bij en breng tegen de kook aan.
Meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er de soep door.
Garneer met de koriander en chilipepers en dien onmiddellijk op.