Kookboek


Italiaanse mosselsoep met pesto
Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Batch(es)

Ingrediënten

1 kg mosselen
1 st uien fijn gesneden
2 st stengels bleekselder
25 gr boter
1 l water
2 blokjes visbouillon
3 el bloem
1 dl room
1 el gehakte basilicum

Voor de pesto

1 bosje basilicum
2 teen look
25 gr pijnboompitten
25 gr gemalen parmezaanse kaas
1 dl olijfolie

Italiaanse mosselsoep met pesto Aanwijzingen

Kook de gewassen mosselen gaar in ca. 5 min. Haal ze uit de schelp en zet opzij.

Maak de pesto in de cutter of met een staafmixer.

Smelt de boter in een kookpot en bak hierin de ui en selder in ca. 5 min. glazig niet bruin. Roer de bloem erbij en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg al roerend beetje bij beetje het water toe, breng de soep
aan de kook.

Voeg de visbouillonblokjes en wat peper toe.

Kook de soep op een matig vuur gaar.

Wanneer de soep gaar is het vuur zeer laag zetten.

Voeg de mosselen, 1 el pesto per pesoon en de helft van de room toe en verdeel de rest van de room over 4 warme borden, dien de soep onmiddellijk op.

Be the first to post a review

Uw e-mailadres wordt op geen enkele manier gebruikt

Please publish modules in offcanvas position.