Categorie: | Soepen |
1 kg mosselen |
1 st uien fijn gesneden |
2 st stengels bleekselder |
25 gr boter |
1 l water |
2 blokjes visbouillon |
3 el bloem |
1 dl room |
1 el gehakte basilicum |
1 bosje basilicum |
2 teen look |
25 gr pijnboompitten |
25 gr gemalen parmezaanse kaas |
1 dl olijfolie |
Kook de gewassen mosselen gaar in ca. 5 min. Haal ze uit de schelp en zet opzij.
Maak de pesto in de cutter of met een staafmixer.
Smelt de boter in een kookpot en bak hierin de ui en selder in ca. 5 min. glazig niet bruin. Roer de bloem erbij en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg al roerend beetje bij beetje het water toe, breng de soep
aan de kook.
Voeg de visbouillonblokjes en wat peper toe.
Kook de soep op een matig vuur gaar.
Wanneer de soep gaar is het vuur zeer laag zetten.
Voeg de mosselen, 1 el pesto per pesoon en de helft van de room toe en verdeel de rest van de room over 4 warme borden, dien de soep onmiddellijk op.