piri-piri?
Categorie: | Vleesgerechten |
4 st kippenbillen |
2 st grote spaanse uien in ringen |
4 st grote tomaten |
2 st wortelen |
1 st rode paprika |
1 st gele paprika |
1 st pastinaak |
1 st kaneelstokje |
800 gr aardappelen |
0.5 st rode paprika |
4 st rode pepertjes (zonder zaadjes) |
0.5 st citroen (enkel sap) |
2 el olijfolie |
Bak de paprika en pepertjes aan in olijfolie samen met het citroensap tot ze zacht zijn niet laten kleuren, mix fijn tot een gladde saus.
Maak de piri-piri saus.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Leg ze in een diepe pot, voeg de gesneden groenten en kruiden toe behalve de paprika’s en voeg 7.5 dl water toe.
Breng aan de kook en voeg een beetje pirpiri saus toe, dek af met een deksel en laat 30 min zachtjes koken.
Doe de reepjes paprika erbij en laat verder garen op een zacht vuur tot de kip gaar is en breng eventueel nog op smaak.
Bereid ondertussen de aardappelen naar keuze en serveer de kip samen met de saus en de aardappelen.