Lekker voorafje
Categorie: | Voorgerechten |
3 st tomaten |
300 gr grijze garnalen |
1 el citroensap |
2 el mayonaise |
100 ml opgeklopte room |
2 el tomatenketchup |
2 druppels worcestersaus |
1 el whisky |
1 snuif cayennepeper |
1 bosje bieslook (gehakt) |
Breng ruim water aan de kook in een pot, snijd de tomaten kruislings in en leg ze 30 sec in het kokend water, haal ze er uit en laat schrikken in ijskoud water.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
Meng de mayonaise met de ketchup en opgeklopte room en breng op smaak met pezo, worcester, whisky en cayennepeper ( niet pikant maken ).
Meng de tomaat met de garnalen,3/4 van de gehakte bieslook, citroensap, en de helft van de cocktailsaus.
Lepel het garnalenmengsel in een serveerring, serveer er de overgebleven saus bij en werk af met de resterende bieslook en stokbrood.