Kookboek


Agnes Sorelsoep

Op zijn Frans

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Batch(es)

i

150 gr champions in plakjes
30 gr boter
1 st ui fijn gesnipperd
2 st sjalot fijn gesnipperd
40 gr bloem
40 gr boter
1.5 l kippenbouillon
100 ml volle room
100 gr gekookte ham in reepjes
1 el peterselie gehakt

Agnes Sorelsoep Aanwijzingen

Stoof de gesneden champignons gaar in wat boter.
Smelt 40 gr boter in een andere pot en stoof de ui en sjalot glazig, voeg de bloem toe en laat even mee bakken niet bruin laten worden.

Voeg 1.5 liter water toe en 3 bouillon blokjes van kip.
Laat even doorkoken tot de ui gaar is.

Mix de soep tot een gladde massa, breng op smaak met pezo, voeg de room, champignons, ham en rundsreepjes toe, laat nog even goed opwarmen en serveer in warme soepkommen.
Werk af met de peterselie.

Be the first to post a review

Uw e-mailadres wordt op geen enkele manier gebruikt

Please publish modules in offcanvas position.