Kookboek


Coq au vin

In een wijntje

Categorie: Vleesgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Batch(es)

Ingrediënten

1 st braadkip in 4 stukken
60 gr gerookte spekblokjes
20 st zilveruitjes
2 st stengel witte selder klein gesneden
2 st wortelen
200 ml kippenbouillon
200 ml rode wijn
1 teen look
1 blad laurier
2 st takjes tijm
4 st jeneverbes
150 gr champignons
2 el boter
1 el peterselie, fijn gehakt
300 gr krieltjes in de schil

Coq au vin Aanwijzingen

Bak de spekblokjes aan zonder vetstof.
Doe de gesneden groenten en look bij de spekblokjes, bak ze even mee en blus met bouillon en rode wijn.
Kruid de stukken kip met pezo en leg ze samen met de laurier, tijm en de jeneverbessen in de pot met de rode wijn.

Laat afgedekt 30 min sudderen of tot dat de kip gaar is.

Kook ondertussen de gewassen krieltjes gaar in gezouten water.

Eventueel de saus binden met bruine roux en op smaak brengen met pezo.

Stoof de champignons gaar in boter en voeg bij de kip.
Werk af met de peterselie.

Be the first to post a review

Uw e-mailadres wordt op geen enkele manier gebruikt

Please publish modules in offcanvas position.