In een wijntje
Categorie: | Vleesgerechten |
1 st braadkip in 4 stukken |
60 gr gerookte spekblokjes |
20 st zilveruitjes |
2 st stengel witte selder klein gesneden |
2 st wortelen |
200 ml kippenbouillon |
200 ml rode wijn |
1 teen look |
1 blad laurier |
2 st takjes tijm |
4 st jeneverbes |
150 gr champignons |
2 el boter |
1 el peterselie, fijn gehakt |
300 gr krieltjes in de schil |
Bak de spekblokjes aan zonder vetstof.
Doe de gesneden groenten en look bij de spekblokjes, bak ze even mee en blus met bouillon en rode wijn.
Kruid de stukken kip met pezo en leg ze samen met de laurier, tijm en de jeneverbessen in de pot met de rode wijn.
Laat afgedekt 30 min sudderen of tot dat de kip gaar is.
Kook ondertussen de gewassen krieltjes gaar in gezouten water.
Eventueel de saus binden met bruine roux en op smaak brengen met pezo.
Stoof de champignons gaar in boter en voeg bij de kip.
Werk af met de peterselie.