Kip op zijn Grieks
Categorie: | Vleesgerechten |
300 gr kipfilet |
4 st pitabroodjes |
50 gr feta |
1 el peterselie, gehakt |
0.5 tl paprikapoeder |
0.5 teen knoflook |
0.5 st sjalot fijn gesneden |
0.25 st rasp van citroen |
4 st plakjes tomaat |
1 st ei |
0.5 st komkommer |
75 gr volle Griekse yoghurt |
1 teen look geperst |
1 el olijfolie |
0.5 el citroensap |
Snij de kip in blokjes, verbrokkel de feta en doe in een kom, voeg de gehakte peterselie, look, paprikapoeder, sjalot, citroenrasp, 1 ei en pezo bij en meng alles.
Mix alles in een blender fijn en maak er 4 gelijke hamburgers van, zet nog een half uur in de koelkast.
Maak ondertussen de tzatziki.
Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepel.
Rasp de komkommer en knijp al het vocht er uit, doe in een kom en voeg de rest van de ingredienten toe.
Bak de hamburgers gaar in olijfolie, rooster de broodjes, snijd de broodjes open en leg er een hamburger en een plakje tomaat op en schep er wat tzatziki over, sluit het broodje.