Uit het vuistje
Categorie: | Vleesgerechten |
300 gr runds - varkens gehakt |
4 st sneetjes pancetta |
4 st plakjes tomaat |
1 handvol gesneden ijsbergsla |
0.5 st rode ui fijn gesneden |
1 st ei |
1 el paneermeel |
4 st lapjes cheddar kaas |
4 st hamburger broodjes |
0.5 el peterselie fijn gehakt |
0.5 st sjalot fijn gehakt |
1.5 st augurk in fijne blokjes |
1 el mayonaise |
1 el ketchup |
Doe de rode ui, paneermeel en het ei bij bet gehakt en eventueel bij kruiden met pezo, goed mengen.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke portie, en vorm er een hamburger van, zet een half uur in de koelkast.
Maak ondertussen de saus.
Doe alle ingredienten in een kom en meng goed, breng op smaak met pezo.
Bak de hamburgers en de pancetta goudbruin in olijfolie.
Snij de broodjes open en leg op de bodem wat sla, een schijf tomaat en wat saus.
Leg er de hamburger op en bedek met een lapje cheddar, sluit het broodje.