Met verloren groenten
Categorie: | Soepen |
200 gr knolselder geschild in blokjes |
300 gr pastinaak geschild in schijfjes en blokjes |
2 st uien gesnipperd |
2 teen knoflook geperst |
1 l kippenbouillon |
2 takjes verse tijm |
150 gr kipfilet lapjes in fijne reepjes |
Snij van de pastinaak flinterdunne schijfjes en leg opzij.(voor afwerking)
Bak de rest van de groenten glazig in de olijfolie en blus met de kippenbouillon.
Voeg de takjes tijm toe en laat 20 min onder deksel sudderen.
Verhit ondertussen in een pan een bodem olijfolie en bak de pastinaakschijfjes krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Snij ondertussen de kip in fijne reepjes, haal de takjes tijm uit de soep en mix glad, breng op smaak met pezo.
Schep de soep in warme kommen en werk af met de kip en pastinaakschips.