Kookboek


Gevuld varkenshaasje met zoete worteltjes

Gevuld, eens zo lekker

Categorie: Vleesgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Batch(es)

Ingrediënten

1 kg varkenshaasje
150 gr half zongedroogde tometen
5 st lapjes rauwe ham
1 handvol blaadjes spinazie
800 gr wortelen met loof
1 teen knoflook geperst
100 ml groentebouillon
1 bosje verse thijm
0.5 bosje peterselie
5 blaadjes munt
2 el vloeibare honing
100 gr feta
100 gr zure room
100 gr Griekse yoghurt
30 gr pijnboompitten geroosterd
2 el bakboter
800 gr aandappel krieltjes in schil

nootmuuskaat, pezo, keukentouw

Gevuld varkenshaasje met zoete worteltjes Aanwijzingen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snij het varkenshaasje in de lengte voor 2/3 door, klap het vlees open en kruid met pezo, beleg met enkele blaadjes spinazie; de zongedroogde tomaatjes en de ham.

Vouw het vlees terug dicht en bind vast met keukentouw, kruid nogmaals met pezo en bak rondom bruin in hete boter, leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 min in de oven.

Kook ondertussen de krieltjes gaar in ruim gezouten water. Schil de wortelen en snijd ze naargelang in de lengte op de zelfde dikte, bak de wortelen 1 min aan in hete boter en blus met de bouillon, doe er de honing en de afgeritste blaadjes tijm bij samen met de geperste look. Alles goed mengen en laten garen tot ze beetgaar zijn.

Haal het vlees uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min rusten op een warme plaats.

Doe de zure room, yoghurt, munt en peterselie in een blender, kruiden met pezo en mix glad. Rooster de pitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

Snij het varkenshaasje in plakken, verdeel het samen met de wortelen, aardappelen en het sausje over warme borden.
Werk af met de geroosterde pitten en verkruimel er de feta over.

Be the first to post a review

Uw e-mailadres wordt op geen enkele manier gebruikt

Please publish modules in offcanvas position.