Gevuld, eens zo lekker
Categorie: | Vleesgerechten |
1 kg varkenshaasje |
150 gr half zongedroogde tometen |
5 st lapjes rauwe ham |
1 handvol blaadjes spinazie |
800 gr wortelen met loof |
1 teen knoflook geperst |
100 ml groentebouillon |
1 bosje verse thijm |
0.5 bosje peterselie |
5 blaadjes munt |
2 el vloeibare honing |
100 gr feta |
100 gr zure room |
100 gr Griekse yoghurt |
30 gr pijnboompitten geroosterd |
2 el bakboter |
800 gr aandappel krieltjes in schil |
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij het varkenshaasje in de lengte voor 2/3 door, klap het vlees open en kruid met pezo, beleg met enkele blaadjes spinazie; de zongedroogde tomaatjes en de ham.
Vouw het vlees terug dicht en bind vast met keukentouw, kruid nogmaals met pezo en bak rondom bruin in hete boter, leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 min in de oven.
Kook ondertussen de krieltjes gaar in ruim gezouten water. Schil de wortelen en snijd ze naargelang in de lengte op de zelfde dikte, bak de wortelen 1 min aan in hete boter en blus met de bouillon, doe er de honing en de afgeritste blaadjes tijm bij samen met de geperste look. Alles goed mengen en laten garen tot ze beetgaar zijn.
Haal het vlees uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min rusten op een warme plaats.
Doe de zure room, yoghurt, munt en peterselie in een blender, kruiden met pezo en mix glad. Rooster de pitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
Snij het varkenshaasje in plakken, verdeel het samen met de wortelen, aardappelen en het sausje over warme borden.
Werk af met de geroosterde pitten en verkruimel er de feta over.