Op de gril
Categorie: | BBQ |
1 kg entrecote |
1 el fijn geraspte gember |
1 teen look fijn gehakt |
80 ml citroensap |
300 gr groene boontjes |
300 gr gele boontjes |
2 st sjalot in dunne schijfjes |
200 gr kerstomaatjes |
1 el gehakte koriander |
1 kl garam masala |
50 gr zonnebloempitten |
1 el sesamzaad |
2 el kokosschilfers |
80 ml zonnebloem olie |
1 el komijnpoeder |
4 st naambrood |
Meng in een grote schaal de look, komijnpoeder, de garam masala, het citroensap en de olie, kruiden met pezo , neem 2 el van de marinade en zet opzij.
Leg het vlees er in en bedek goed met de marinade, dek af met folie en laat min 30 min marineren op een koele plaats.
Rooster ondertussen de zaadjes in een pan zonder vetstof, haal ze uit de pan en zet apart.
Kook de boontjes al dente in gezouten water en laat afkoelen in koud water, laat dan goed uitlekken in een vergiet.
Doe de boontjes in een grote schaal en meng er de marinade, zaadjes, de sjalotjes, de kerstomaatjes, de koriander en kokosschilfers bij en breng op smaak met pezo.
Breng de Griekse yoghurt op smaak met pezo, komijnpoeder.
Haal het vlees uit de marinade en rooster aan beide kanten.
Leg het naambrood op de gril en serveer warm bij het vlees en de boontjes – salade.