Sportweekend 2018

Zaterdagmorgen 2 juni 2018,   ‘bestemming Hechtel’

Iedereen is er klaar voor. Het sportweekend van de kwb – Gierle kan beginnen. Naar aloude gewoon spreken we af aan de ‘Bini’ car wash. Wat ooit begon als een motorweekend is toch lichtjes veranderd: Met 18 leden verdeeld over 5 moto’s en 4 auto’s trekken we richting het Limburgse Hechtel waar ons een schitterend ontbijt volgt. 

Daarna verder richting Overpelt waar we aankomen aan een verloederd gebouw : Ooit een exclusieve discotheek. …  We bevinden ons in de streek van de bokkenrijders  … Ondertussen worden we opgedeeld in 4 teams   Via een zoektocht door het natuurdomein moeten we munten verzamelen om alzo naar de eerste prijs te dingen. De Animator had al vrij snel door welk vlees hij in de kuip had.  Maar toen bleek dat bij aankomst zijn voorraad munten en de trofee gepikt was, bleek zijn vooringenomenheid toch nog sterk onderschat… Deze vorm van humor kon hij gelukkig wel smaken.  Nog even wat estafette-spellekes en het word tijd om ons slaapplaatske  op te zoeken: De Chiro hemen van Hechtel.  Na wat aperitieven, een menuke binnenspelen, en een cafébezoek , kunnen we een beetje rust wel gebruiken.  Voor de meesten duurt de welverdiende slaap toch wel een 4-tal uurkes.

Na een douchke , een tooth-brushke, sommigen met een  klein koppijntje, zijn we er weer klaar voor! Goed gemutst trekken we naar een schitterende gecombineerde planten- en horecazaak ‘de Vuvuzela’,  een fantastisch ontbijt waar we op een ander momentje waarschijnlijk nog meer van zouden genieten. Nog steeds weten we niet wat de volgende activiteit gaat worden… Er worden 9 tandems tevoorschijn getoverd. Een uurke en 15 km verder bereiken we Beringen-Mijn alwaar de mijnsite een kleine metamorfose ondergaan heeft . Hebben ze daar toch geen aquarium van 43 meter doormeter en 12 meter diep in gemaakt waar je kan snorkelen tussen 4000 kleurrijke visjes... Alleszins een fantastische ervaring hier een uurtje te vertoeven!  We voelden ons op slag weer ‘vis’-lekker.  Dat was het dan weer… Met de klassieke afsluiter in het Vennehof hebben we ons stoer jongensweekend weer gehad.  Bedankt Meeuwskens, het was weer geweldig.  Al zullen jullie volgend jaar nog beter moeten doen, dan zou het de 20st keer moeten zijn… dat beloofd