Themawandeling 2019

Deze maal zijn we terug gegaan naar de jaren 60, FLOWER POWER, was het thema.
Terug naar de jaren van Peace and love. Enkelen van de sportgroep hebben deze tijd nog meegemaakt als jonge tiener maar toch heeft internet nog veel geholpen om ons te voorzien van info.

Zaterdag 16 feb, net na de middag, zijn we met ganse sportgroep samen gekomen om de wandeling uit te zetten en alles klaar te maken voor de deelnemers. De voorbereidingen, uitwerken van de spelen, wandeling uittekenen, vertrek en aankomst bepalen enz. waren de weken daarvoor reeds gedaan. De aankomst locatie werd ingericht, ingekleed naar het thema. De spel locaties werden ingericht, de volledige sportgroep verkleed als hippie, alles klaar voor ontvangst van de deelnemers.

Het vertrek was voorzien aan het lokaal van de St Sebastiaan gilde. De deelnemers waren allen prachtig uitgedost, het leek wel of we terug in de hippie tijd terecht kwamen. Een groep had zelfs de titel ‘Flower Power’ wel erg letterlijk genomen, het leken wel plantenbakken met weelderige bloemen.

Onderweg naar de spellen werden vragen en letters gevonden. Het juiste antwoord op de vraag moest gegeven worden, met de letters diende een zin gevormd te worden. Samen met de spellen dienden hiermee punten vergaard te worden om kans te maken op een mooie prijs. Zes spellen waren er onderweg, platenhoezen jaren 60 herkennen, Vuurtje aan joint, Een puzzel maken van Bowie, aan jeansbroeken bengelen, 60 jaren domino en bloemen planten. Plezier alom. Tijdens de wandeling werden de deelnemers nog getrakteerd op een lekker soepje en een drankje.

De aankomst, het zeeltrekkers lokaal, had een 60 jaren look en was lekker verwarmt. De deelnemers kwamen mondjesmaat binnen, leverden hun antwoordbladen af en genoten van één of meerdere lekkere broodjes. Intussen werden de punten samengeteld zodat er een winnaar kon aangeduid worden. Vijf prijzen waren er te verdelen, drie groepen met de meeste punten, de best verklede groep en de best verklede individu. De keuze voor die laatste 2 prijzen is alle jaren moeilijk, iedereen doet zo ontzettend zijn best om zich te verkleden dat het voor de jury een hele boterham is om de mooiste te kiezen.

Iedereen heeft zich weer ongelofelijk goed geamuseerd, zowel de inrichters als de deelnemers hadden veel plezier aan deze editie.

De positieve reacties van de deelnemers zorgen ervoor dat we weer uitkijken naar het volgend jaar.