Infoavond 2023 'Betaalbare energie'

Betaalbare Energie: wat kan ik doen?

Dennis, van Campina Energie, heeft ons wegwijs gemaakt in de huidige en toekomstige trends in opwekken en beleveren van energie.
Het onderwerp was zeker actueel, dat bleek eveneens aan de opkomst.

Vele geïntereseerden hebben de infoavond bijgewoond.
Ook werden de nodige vragen van antwoorden voorzien.

Dennis, van Campina Energie, heeft ons wegwijs gemaakt in de huidige en toekomstige trends in opwekken en beleveren van energie.

Het onderwerp was zeker actueel, dat bleek eveneens aan de opkomst. Vele geïnteresseerden hebben de infoavond bijgewoond.
Ook werden de nodige vragen van antwoorden voorzien.
Een zwaar bediscuteerd onderwerp was het capaciteit tarief, al veel in de media geweest en toch voor vele onder ons onduidelijk. Gelukkig wist Dennis het juiste antwoord op onze vragen.

De voordelen van de digitale meter werd toegelicht. De digitale meter is een ideaal meetinstrument om ons verbruik te herkennen en te doen dalen. In combinatie met zonnepanelen een handige tool.

Zonnepanelen zijn volgens Dennis nog steeds een lonende investering, dit in tegenstelling tot een thuisbatterij voor energie opslag. De terugverdien tijd is zodanig lang dat op dat moment de batterijen aan vervanging toe zijn waardoor de thuisbatterij een zeer laag rendement heeft.
Weet dat je de opgewekte energie van je zonnepanelen kan verkopen aan de energiemaatschappij of zelfs aan derden.

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

Weet dat je vennoot kan worden van deze coöperatie, neem zeker een kijkje op hun website.

We zijn in ieder geval flink wat wijzer geworden.