Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Aubergine met mozzarella en gebakken kerstomaten

Voorgerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 1 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



1.50dlSolo vloeibaar, Solo boter
2stMozarella bolletjes
1stGrote aubergine
1stCitroen
0.50blokjegroenten bouillon
12stKersttomaatjes
-Gemengde sla en dressing
-Basilicum om te garneren

Bereiding

Snij de aubergine in 12 plakken van max. 0.5 cm en besprenkel onmiddellijk met citroensap .
Doe de mozzarella in een vergiet .
Was de sla en maak een vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn en pezo .
Verkruimel het bouillonblokje in de solo en strijk er de aubergine mee in .
Bak of gril de aubergine in een pan en breng eventueel op smaak met peper en zout .
Snij de mozzarella in 12 plakjes en leg afwisselend met de aubergine op een met olie ingestreken bakplaat .
Zet een 5 tal min. In de oven tot het warm is .
Bak de kerstomaten kort aan in hete solo bakboter en laat uitlekken op keukenpapier .
Maak de sla aan met de dressing .
Schik de mozzarellapakjes op borden en garneer met de sla, kerstomaatjes en basilicum .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4