Afdrukken

Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Courgette cake

Voorgerechten

Recept details

  • ( 0 Assessment ) 

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor 1 porties

500grgeraspte courgette
235mlzonnebloemolie
3steieren, losgeklopt
175grsuiker
0.25theelepelbakpoeder
2theelepelzuiveringszout ( natriumbicarbonaat )
1theelepelgemalen kaneel
1theelepelzout
1zakjevanillesuiker
125grwalnoten of hazelnoten, fijngehakt
250grbloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175° C .
Doe de geraspte courgette in een vergiet en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng de eieren, suiker en olie tot een gladde massa.
Mix zout, bakpoeder, kaneel en vanille met de bloem tot een cakebeslag .
Voeg noten en courgettes toe .
Giet het beslag in 2 ingevette cakeblikken en bak ongeveer 1 uur op 175° C .

Recept details