Kookboek

Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Mosselsoep

Soepen

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



1lvisfumet
-stokbrood
2kgmosselen
3stengelsbleekselder
1stui
3takjestijm
3blaadjeslaurier
500mldroge witte wijn
-boter
-VOOR DE SOEP
3stui
2teentjelook
1stvenkel
2stengelsbleekselder
2blaadjeslaurier
1ststeranijs
200mlvolle room
0.50bosjebieslook
-boter, pezo

Bereiding

Spoel de mosselen in koud water .
Smelt de boter in een ruime pot en stoof de selder en ui kort aan .
Doe er de mosselen bij en kruid met peper, tijm en de laurier .
Voeg de witte wijn toe en zet er een deksel op, schud tussendoor enkele keren op .
Wanneer de mosselen gaar zijn de pot van het vuur halen en opzij zetten .

Maak de soep :

Smelt de boter in een ruime pot en fruit de uien aan .
Doe er de look, venkel en selder bij, alsook de laurier, tijm en steranijs .
Doe de mosselen in een vergiet en VANG HET KOOKVOCHT OP, dat zou 1 liter moeten zijn .
Giet het kookvocht samen met 1 liter visfumet bij de gestoofde groenten en laat 20 min zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pot .
Haal de tijm, laurier en steranijs uit de soep en mix fiin met een staafmixer .

Voeg de room toe en laat opwarmen zonder te koken .
Breng de soep op smaak met pezo .
Haal de mosselen uit de schelp en verdeel ze over de warme borden .
Schep er de soep over en werk af met de gesnipperde bieslook
Geef er wat stokbrood bij

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4
Image
Image

© COPYRIGHT KWB Gierle 2019
ALL RIGHTS RESERVED