Kookboek

Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta- crumble

Soepen

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



100grpancetta
800grpastinaak
1stpei
1stjonagold appel
1stui
2teenlook
2.50dlvolle room
1.50dlolijfolie
1.50lkippebouillon (van blokjes)
-pezo
-bakpapier
4ststokbrood

Bereiding

Schil de pastinaak, appel en aardappel in gelijke blokjes

Snipper de look en ui fijn, snij het groen van de prei, wassen en in reepjes snijden

Verwarm de oven voor op 200 gr, verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 7 min in de oven tot de pancetta krokant is

Verhit ondertussen olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de helft van de look, pastinaak , prei en de appel glazig

Blus met de kippenbouillon en laat 25 min zachtjes garen

Mix de soep, breng op smaak met pezo en werk af met de room

Mix ondertussen de peterselie en waterkers met de resterende look en 1.5 dl olijfolie glad in een maatbeker

Voeg eventueel nog een klein beetje water toe en breng op smaak met pezo

Verdeel de soep over warme kommen en werk af met de groene olie en verkruimel er de pancetta over

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4
Image
Image

© COPYRIGHT KWB Gierle 2019
ALL RIGHTS RESERVED