Kookboek

Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Kip-kokossoep

Soepen

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



5dlkokosmelk
6stdunne plakjes jonge galanga
2ststengels citoengras, enkel onderste deel, gekneusd
5stverse bergamotblaadjes in 2 gescheurd
250grkipfilet in dunne plakjes
75dlvissaus
2elsuiker
1.25dllimoensap
1theelepelzwarte shilipasta
4elverse koriander
5stgroene Thaise chilipepers

Bereiding

Meng in een grote pan de helft van de kokosmelk met de
galanga, citroengras en bergamotblaadjes .
Breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe .
Laat alles sudderen tot de kip gaar .
Giet er de rest van de kokosmelk bij en breng tegen de kook
aan .
Meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er
de soep door .
Garneer met de koriander en chilipepers en dien onmiddellijk
op .

Zwarte chilipasta (Nam Prik Pow)

Recept voor ½ liter

2,5 dl frituurolie
60 gr gedroogde groene chilipepers
75 gr gehakte sjalotjes
50 gr gehakte knoflook
125 gr gedroogde garnalen
1 eetlepel garnalenpasta
0,5 dl vissaus
30 gr suiker
Verhit de olie in een kleine pan en frituur er de chilipepers,
sjalotjes en knoflook donkerbruin in . (niet laten verbranden)
Doe de gefrituurde ingredienten in een blender met de rest van
de ingredienten
En draai tot een glad mengsel .
Giet dit mengsel in een middelgrote pan en stoof 5 min. op een
matig vuur .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Thailand
  • Servings
    4
Image
Image

© COPYRIGHT KWB Gierle 2019
ALL RIGHTS RESERVED