Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Aardappeltje met grijze garnalen en schuimwijnsabayon

Visgerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



4stmidelgrote aardappelen
2droom
40grboter
40grgesmolten boter
1dlmelk
-pezo
3steierdooiers
1glasschuimwijn
1stgehakte sjalot
1elgehakte peterselie (garnituur)
250grgepelde grijze garnalen

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil gaar .
Snij een stukje van de aardappel en maak ze leeg .
Doe het aardappelkruim in een steelpan en meng er 40 gr boter
en de melk onder .
Kruid met peper en zout en houd warm op een klein vuurtje .
Doe de eierdooiers in een steelpan, voeg 3 eierdopjes
schuimwijn toe en klop tot een sabayon .
Voeg 40 gr gesmolten boter toe en een beetje pezo .
Werk de aardappelpuree af met het sjalotje en de fijngehakte
kruiden en op het laatste de garnaaltjes .
Vul de aardappelen met de puree en zet op een bordje .
Overgiet iedere aardappel met de saus en garneer met de
groene kruiden .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4