Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Duif met erwtjes en aardappelen

Vleesgerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



1kgaardappelen
4stduifjes (nek en vleugels apart erbij)
2elolie
80grboter
-opbind touw
-

VOOR DE SAUS

1elolie
100grboter
1stsjalot
1teentjeslook grof gesneden
20mlcognac
250mlkippenbouillon (blokjes)
-Bruine roux
-nek en vleugels van de duif
-

VOOR DE GROENTEN

20grboter
1stuien
450grerwten
0.50stkrop sla
1elgehakte peterselie (garnituur)
4stmuntblaadjes
1sttakje dragon
-pezo

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140°C

Maak de saus :
Bak de nekjes en vleugels bruin aan in de olie .
Voeg de boter toe samen met de look en sjalot en bak glazig .
Blus het geheel met de cognac en flambeer, voeg de
kippenbouillon toe en laat 20 min sudderen op een laag vuur .
Zeef de saus, breng op smaak met pezo en enkele druppels
citroensap .
Binden met bruine roux

Kruid de binnenkant van de duif met pezo .
Bind de billetjes vast tegen het karkas met het touw .
Verwarm de olie in een ovenschaal en kleur de duif aan beide
zeiden .
Breng op smaak met pezo, haal de schaal van het vuur en voeg
de boter toe .
Laat de duif verder garen in de oven voor ongeveer 8 min .
Regelmatig met braadvocht overgieten .
Haal de duifjes uit de oven en laat op een warme plek 5 min
rusten

Maak de groenten :
Smelt de boter in een pan en fruit de ui tot hij glazig is .
Overgieten met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur
verdampen .
Voeg de erwten en een beetje suiker toe en breng op smaak
met pezo .
Snijd de sla in fijne reepjes, hak de munt, dragon en peterselie
fijn en voeg bij de erwten .
Warm goed door en serveer met gekookte aardappelen

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4