Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Amandelkoekjes met fruitsalade

Nagerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



150grpoedersuiker, gezeefd
1steieren, losgeklopt
225gramandelpoeder
2theelepelgeraspte schil van een citroen
1theelepelvanille aroma
1.40theelepelkaneel
-

VOOR DE FUITSLA

2stappel
2stsinaasappel
2stbanaan
1.60dlsinaasappelsap
1elcintroensap
2eloranjebloesemwater
-schil van 1 sinaasappel
1bakjeaardbeien, gewassen en gehalveerd
-poedersuiker gezeefd
-muntblaadjes

Bereiding

De oven op 180°c voorverwarmen .
In een grote kom poedersuiker en ei tot schuim kloppen .
In een tweede kom de amandelpoeder, geraspte citroenschil, vanille-aroma en kaneel mengen, vervolgens beetje bij beetje door het eimengsel roeren .
Het deeg ca. 5 min. in de kom kneden tot het soepel aanvoelt .
Met een handdoek afdekken en 15 min. laten rusten .
Op een met bloem bestoven werkvlak van het deeg een lange rol van ca. 5 cm dikte vormen .
In 24 plakken snijden, van elke plak een bolletje rollen .
Met licht ingevette handen elk balletje platdrukken tot een rondje van 4 cm doorsnede .
De koekjes niet te dicht naast elkaar op een ingevette bakplaat leggen en met poedersuiker bestrooien .
15-20 min. bakken tot ze goudbruin zijn .
Af laten koelen op een rooster .
Appels na het verwijderen van het klokhuis in dunne partjes snijden .
Sinaasappels eerst met een dunschiller schillen en daarna de rest van de witte schillen ontdoen en in partjes snijden tussen de vliezen .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    6