Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Luikse wafels

Nagerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



500grbloem
300grparelsuiker
50grverse gist
215grmelkerijboter
2steieren
150grlauw water
70grsuiker
-snuifje zout

Bereiding

Los de gist op in lauw water .
Doe 300 gr bloem in en grote kom en voeg de opgeloste gist, suiker, 2
eieren en 15 gr boter er bij .
Roer alles tot een homogene massa .
Strooi vervolgens de rest van de bloem eroverheen en doe er een
snuifje zout bij .
Leg nu ook de rest van de boter in blokjes er boven op en laat zo 15
min onder een natte handdoek rusten .
Kneed zeer goed, duw het deeg plat en verdeel de parelsuiker gelijk
over het deeg .
Rol op tot een worst en maak hoopjes deeg van 100 gr .
Laat deze nog 15 min rusten onder een natte handdoek .
Bak in een wafelijzer goudbruin

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4