Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Bolognese saus

Italië

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Voor 1 liter saus

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



3elolijfolie
1stuien
1ststengel bleekselder fijngehakt
1stkleine wortel geschild en fijngehakt
500grmager rundgehakt
1.80dlmelk
1.80dldroge witte wijn
880grtomaten uit blik
200grTomatenpuree uit brik
-gemalen nootmuskaat
-zout
-stchilipeper

Bereiding

Verhit de olie in een grote pot op een middelhoog vuur .
Fruit de ui glazig, voeg de selder en wortel toe en bak ca.8 min.
Voeg het gehakt toe en bak het, terwijl u het met een vork losmaakt, tot het niet
meer roze is .
Roer er de melk door en laat zachtjes koken tot de melk verdampt is .
Voeg dan de wijn toe een kook nog eens zachtjes tot die ook verdampt is .
Voeg de tomaten, chilipeper en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout
en nootmuskaat .
Breng de saus aan de kook en temper het vuur tot heel laag en laat de saus heel
zachtjes sudderen voor ongeveer ½ uur .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Italy
  • Servings
    5