Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Kip Cacciatore

Italië

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



3elolijfolie
1stuien
3stteentjes look geperst
1ststengel bleekselder fijngehakt
150grontbijtspek fijn gesneden
125grchampignons
4stkippenfilets
800grtomaten uit blik
0.25theelepelsuiker
1kloregano
0.50klrozemarijn
1stblaadje laurier
-pezo
90mlwitte wijn

Bereiding

Verhit de helft van de olie in een grote braadpot met dikke bodem . Doe er de ui, de look en de selder bij en bak 6-8 min. op laag vuur .
Doe er het spek en de champignons bij, zet het vuur hoger en bak nog een 4-5 min.
Neem het mengsel uit de pot .
Verhit de rest van de olie in dezelfde pot en braad er de stukken kip in porties aan .
Doe het overtollige vet uit de pot en leg er de kip terug in .
Breng op smaak met pezo .
Voeg witte wijn toe, verhoog het vuur en laat sudderen tot het vocht bijna verdampt is .
Voeg de tomaten, de suiker en de rest van de kruiden toe .
Giet er 75 ml water bij, breng aan de kook en voeg het spekmengsel er aan toe.
Laat even doorkoken, doe het deksel op de pot en temper het vuur .
Laat 20 min. sudderen of tot de kip gaar is

Serveer met pasta .

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Italy
  • Servings
    4