Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Varkensvlees zoet zuur

China

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



400grvarkenvlees in reepjes
1stui in ringen
1strode paprika in blokjes
1stgele paprika in blokjes
1steieren, losgeklopt
150grananas in blokjes
3elmaizena
4elarachideolie
-pezo
-

Voor de zoetzure saus

6elsuiker
8eltomaten ketschup
3elazijn
16elwater
5elmaizena

Bereiding

Doe de suiker, ketchup, azijn en het water in een pannetje en breng
aan de kook .
Roer na 2 min koken de opgeloste maizena toe .
Goed roeren en even laten opkoken

Roer het ei los met 4 el water en 1 koffielepel suiker en een snuifje
zout, giet dit over het vlees, goed mengen en 15 min laten marineren .
Haal het vlees uit de marinade en bestrooi met 2 el maizena, goed
mengen

Verhit in een grote pan 3 el olie en bak het vlees bruin aan, haal het
vlees met een schuimspaan uit de pan

Doe nog een lepel olie in de pan en bak eerst de paprika, dan de ui en
daarna de ananasblokjes aan

Voeg het vlees en de zoet zure saus toe en laat nog even opwarmen

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    China
  • Servings
    4