Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Chili co carne

Spanje

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



2stuien
1stteentjes look
-olijfolie
3ststengels selder in kleine blokjes
1stwortelen in blokjes
1strode paprika in blokjes
1strode chilipeper zonder zaadjes fijn gesneden
-boter
500grrundsgehakt
1stkaneelstokjes
1stsnuifje komijpoeder en paprikapoeder
2stblaadje laurier
0.25klthijm
25clrode wijn
400grrode bonen uit blik
140grTomatenpuree uit brik
20grtomaten uit blik (blokjes)
3dlgroentensap V8
-pezo
-boter
-

Voor de rijst

2stsjalot
-olijfolie
400grrijst
8dlgroentebouillon
-pezo
-

Voor de afwerking

100grzure room
-gehakte koriander

Bereiding

Zet een ruime pot op het vuur en stoof de look en ui aan .
Voeg de rest van de gesneden groenten toe en laat garen op
een laag vuur .
Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het gehakt rul .
De stukken vlees moeten niet te fijn zijn .
Kruid het vlees met de kaneelstok, komijnpoeder en
paprikapoeder

Doe er de tijm en laurier bij .
Schenk er de rode wijn bij en laat wat verdampen .
Voeg het vlees, de bonen, tomatenpuree en tomatenblokjes bij
de groenten .
Laat het geheel 45 min. sudderen .
Breng op smaak met pezo .
Pel ondertussen de sjalotten en snipper ze fijn .
Verhit in een pot de olie en stoof hierin de sjalotjes aan niet
bruin .
Voeg de rijst toe en laat even mee bakken .
Schenk de bouillon bij de rijst en voeg eventueel 2 blaadjes
laurier toe .
Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht
vuur .

Breng op smaak met pezo .
Werk af in de borden met de zure room en de koriander

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Spain
  • Servings
    4