Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Durum met kip en pittige dip

Turkije

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor porties



3elmayonaise
1elketchup
0.50elzoete chilisaus
1toefjeharissa
0.50tltandorikruiden
0.50tlcurrypoeder
0.25strode ui
0.25stijbergsla
0.15stwitte kool
1sttomaat
0.50stkomkommer
2stkipfilet
4sttortillavellen
-boter, kippekruiden, alu folie

Bereiding

Meng de mayonaise, ketchup, zoete chilli saus, tandoorikruiden, currypoeder en een toefje harissa in een schaaltje .
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de ijsbergsla fijn en doe in een schaaltje, rasp de witte kool en doe in een schaaltje, snij de komkommer overlangs en verwijder de pitjes en snij in reepjes, verwijder het kroontje van de tomaat en snij in fijne plakjes, pel de rode ui en snij in zeer fijne halve ringen .
Snij de kipfilet in zeer fijne reepjes, verhit de boter in een pan en bak de kipfilet goudbruin, kruid ze ondertussen met de kipkruiden .
Verpak de tortilla’s in de aluminium folie en leg een 10 tal min in de oven .
Haal ze uit de oven en verwijder de folie maar laat ze op elkaar liggen .
Smeer er een laagje saus op en verdeel de groenten en kip in het midden niet tot helemaal aan de zijkant .
Plooi de onderkant tot net over de helft en de zijkanten naar het midden .
Omwikkel de onderkant met een stukje aluminium.

Onze tandori werd zo bereid
• 1 Halve eetlepel zwarte peper
• 4 Eetlepels komijnzaad
• 3 Eetlepels korianderzaad
• 8 Hele kruidnagels
• 5 Eetlepels paprikapoeder
• 1 Halve eetlepel cayennepeper
• 1 Halve eetlepel kaneel
• 1 Theelepel nootmuskaat
• Halve eetlepel zeezout

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Turkey
  • Servings
    4