Cookbook

Dit zijn gerechten die onze koks maakten tijdens de kooklessen.
Zij worden enorm gesmaakt.

Forel op Ardeense wijze

Visgerechten

Kies een ander recept in deze categorie
  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recept printen
  • Deel in Facebook

Bereiding

De champignons reinigen en in 4 snijden .
De sjalotten pellen en fijnsnijden .
De zwoerd van het spek doen en in blokjes snijden .
De forellen onder stromend water afspoelen en zorgvuldig droogdeppen.
Ze door de bloem wentelen .
De aardappelen schillen en gaarkoken .
De boter smelten in een pan en de forellen kruiden met pezo en
ongeveer 5 min aan elke kant laten garen .
In een pot de spekblokjes aanbakken, de sjalotten en champignons
toevoegen en 7 a 8 min al roerend laten bakken .
De witte wijn toevoegen en gedurende 5 min laten inkoken op aan
matig hoog vuur

Het opgeloste maismeel en de room toevoegen en even zachtjes laten
doorkoken .
Op smaak brengen met pezo .
De gebakken forellen op voorverwarmde borden leggen en overgieten
met de saus en afwerken met de peterselie en een schijfje citroen

Serveer met gekookte aardappelen

Recept details

  •  
  • Land van oorsprong
    Belgium
  • Servings
    4