RAAKSKE

dec 2019

IN'T KORT

  • Ma 2 dec Sport Handbal
  • Do 5 dec Kookles (Ovenschotels)
  • We 7-8 dec Geschenkenbeurs
  • Ma 16 dec Sport Volley
  • Ma 30 dec Sport Voetvolley
  • Vrij 10 jan Nieuwjaarsreceptie
  • Ma 13 jan Sport Verkennen themawandeling
  • Za 18 jan Kinderkoken
  • Ma 27 jan Sport Volley

ACTIVITEITEN DEC-JAN

Beste Leden,

December, de feestmaand bij uitstek, Sinterklaas, Kerstmis en oudejaar.
Cadeautjes, kom zeker naar onze Alternatieve Geschenkenbeurs hier vind je alvast je gading.

Als KWB lid ben je zeker begaan met het klimaat, tenslotte onze kinderen en kleinkinderen moeten wel verder met onze aarde.
Geïnteresseerden zijn welkom op 9 december in de Warande te Turnhout
‘Grootouders voor het klimaat Kempen’ nodigen uit op hun startvergadering. Meer info vind jo op uitinvlaanderen.

Houd ook 10 januari vrij. Alle leden en partner zijn dan welkom op onze nieuwjaarsreceptie

SPORT

Om de 14 dagen op maandagavond is het SPORTAVOND.
Iedereen die graag sport op een recreatieve manier en van afwisseling houdt is welkom!
Kostprijs voor ons sportabonnement bedraagt voor het ganse volgende werkjaar €15 (verzekering inclusief).

Kom gerust eens mee sporten.
Info bij Piet Peeters 0496/584690

Ma 16 dec Volley         20u30 Brulens
Ma 30 dec Voetvolley  20u30 Brulens
Ma 13 jan Verkennen themawandeling 19u Vennehof
Ma 27 jan Volley 20u30 Brulens

Elke dinsdag fietsen/wandelen 13u00 sporthal Brulens (9u00 bij goed weer)
Kostprijs voor ons fietsabonnement bedraagt voor het ganse volgende werkjaar €15 (verzekering inclusief).
Info bij Leo Maes 014/555720

KOOKLESSEN

  • Donderdag 05 december 2019    Ovenschotels

Zaterdag 18 januari 2020 vanaf 14h, Kids day

  • Donderdag 06 februari 2020       Rabith day
  • Donderdag 20 februari 2020      KWBBQ
  • Donderdag 13 maart 2020         Vis en 3X koffie

Zaterdag 28 maart 2020 vanaf 14h, partner day (19h)

kooklessen

 

 

 

 

De kooklessen gaan door in de parochiezaal St-Jan in de Denefstraat in Gierle en beginnen om 19.30h stipt, prijs €12 +gratis consumptie (niet leden €16)
Wie graag een glaasjes wijn bij zijn eten drinkt betaald bij inschrijven €3 extra

Zaterdag 18 januari zijn de kleinste welkom ca 14h en gaan samen lekkere dingen bakken, koken en versieren voor hun familie en kennissen (graag per 2à3 kids een ouder) prijs € 5

Zaterdag 28 maart zullen de gerenommeerde KWB koks om 14h hun duivels ontbinden om tegen 19h hun partners te verwennen prijs €25

Reserveren ca 1 week voor de kookles

Verdere info bij
Van Ouwenhuysen Jos (014/555796 of 0495/905720 jvoh@telenet.be)
Van Dingenen Dirk (0496/165458 van.dingenen.dirk@gmail.com)

NIEUWJAARSRECEPTIE VRIJ 10 JAN

Alle leden en partner zijn welkom op de nieuwjaarsreceptie, deze gaat door in het Centrum vanaf 20u.
Tijdens de receptie word de verdeling van de opbrengst Geschenkenbeurs toegelicht en zullen de afgevaardigden van de projecten een woordje doen.

Alvast welkom.

ALTERNATIEVE GESCHENKENBEURS 7-8 DEC

Geschenkenbeurs 2019

 

KOKEN MET TOPBIEREN

Tijdens de feestdagen wordt er altijd wel feestelijker gegeten.
De KWB koks hebben tijdens hun lessen ook leren koken met topbieren.
Daarom willen we een heerlijk gerechtje delen welk je kan serveren aan de feestdis.

Oosters stoofpotje met kip

cornetIngrediënten voor 4 personen:

8 a 12 kippenboutjes (pilons)
peper en zout
2 el currypoeder
2 el sesamolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
1 stuk gember van 3 cm, geschild en fijn gesneden
1/2 chilipeper, ontpit en fijngesneden
2 groene paprika’s, in reepjes
sap van 1 limoen
2 el sojasaus
1 flesje (33cl) Cornet
 2 el bruine suiker
 3 lente-uien, in ringetjes gesneden
3 el gezouten pindanoten, verhakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid de pilons met peper, zout en curry en schroei ze toe in een pan. Houd even opzij. Giet in dezelfde pan de sesamolie en bak de ui, de look, de gember en de chili glazig. Bak ook de paprika even in dezelfde pan aan. Doe de kip en de andere gebakken ingrediënten in een vuurvaste schaal en overgiet met het limoensap en de sojasaus. Voeg ook het Cornet bier en de bruine suiker toe. Gaar gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer met de lente-ui en de gehakte pinda’s.

Voor allen een zalige Kerst en Gelukkig Nieuwjaar!